Кращі стабілізатори для телефону 2022 року

  • Кращі стабілізатори для телефону 2022 року

оновлено 01.03.2022

Вступ

У сучасних реаліях, коли модельний ряд смартфонів оновлюється майже двічі на рік і кожна нова модель надає ще кращу якість зображення з електронною або навіть оптичною стабілізацією, здається, що вже немає сенсу у застосуванні стабілізаторів для телефонів. Проте смартфони все ще не можуть запропонувати таку ж ефективність та контроль як підвіси. Утримування пристрою запису в руках пов'язане з несподіваними рухами, стрибками, а якщо додати до цього ще й тремтячі руки, тоді будь-який смартфон потребуватиме допомоги, щоб утримати картинку стабільною.


Критерії вибору

Що робить стабілізатор для телефону не просто аксесуаром, а гарним пристроєм із необхідними функціями? Ось кілька явних ключових критеріїв вибору кращого стабілізатора для телефону: вага, розмір, можливості додатку, тривалість роботи, якість збірки та, звичайно ж, ціна.

Вага

Вибір стабілізатора за вагою та розміром можна умовно до поняття чим він легший та меньший тим краще. Головне, щоб полегшення конструкції досягалося без зниження якості, за рахунок використання легших пластиків замість металу на навантажених частинах.

Час роботи

Тривалість роботи сучасного стабілізатора для телефону у всіх поважних виробників давно перевищила 8 годин. І тому немає сенсу сильно загострювати свою увагу на даному показнику.

Якість збірки

Цей параметр повинен відповідати суворим вимогам, під які попадають тільки аксесуари, які мають якісні матеріали, однакові зазори та стики, надійні корпуси.

Тип стабілізації

Донедавна тут однозначний вибір падав у бік трьох осьових моделей, але нинішні двох і деякі одноосьові стабілізатори здатні скласти конкуренцію у плавності зображення, маючи менші розміри та вагу.

Сумісність

Стабілізатор повинен бути здатним не тільки впоратися з вагою вашого телефону та додаткового об'єктива, але й умістити їх у кріпильне місце, а також не обмежувати кут огляду, підтримувати всі функції телефону.


Что же выбрать?

Якщо почати пошук кращого стабілізатора для телефону на 2022 рік, то незабаром можна усвідомити, що вибір доступних хороших варіантів дуже великий. Пошук того самого стабілізатора може бути досить складним завданням. Для внесення ясності і в даному процесі ми підготували для вас перелік перевірених пристроїв, які доступні на ринку зараз.


Hohem iSteady X


фото стабілізвтора для телефону Hohem iSteady X


Це стабілізатор для телефону з найкращим співвідношенням ціна, якість, можливості з представлених зараз на ринку. За зовсім не велику суму Hohem надає складну конструкцію, всі сучасні можливості та налаштування, а також опрацьований додаток для телефонів Hohem Pro, який повністю розкриває потенціал пристрою. Правильний дизайн стедикаму дозволяє йому не займати багато місця в складеному стані, при цьому для переведення пристрою в робоче положення потрібно всього кілька секунд, бути сумісним з ширококутними об'єктивами смартфонів (вісь обертання на кріпленні телефону має кутову конструкцію). Хоч корпус і виготовлений повністю із пластику, але він не виглядає і не відчувається дешевим. Максимально допустиме навантаження на стабілізатор досягає 280 грам, як у найбільш іменних моделей, без прив'язки до діагоналі телефону та обмеженням лише у його ширині. Вага самого пристрою залишається дуже низьким 259 грам і це з урахуванням наявності акумулятора з великою ємністю, заряду якого вистачає на 8 годин роботи. Ще однією перевагою є сумісність ширококутних об'єктивів смартфонів. Разом зі стабілізатором для телефону Hohem iSteady X поставляється настільний штатив (його також можна використовувати як продовження ручки), страховий ремінець, чохол для зберігання та кабель Type-C для зарядки.


FeiyuTech Vlog Pocket


фото стабілізвтора для телефону FeiyuTech Vlog Pocket фото стабілізвтора для смартфону FeiyuTech Vlog Pocket фото мобільного стабілізатора FeiyuTech Vlog Pocket


Даний стабілізатор для телефону зарекомендував себе як найкомпактніший у транспортувальному положенні, так і в робочому. У складеному стані стабілізатор має ширину стандартного сучасного телефону, Feiyu-Tech Vlog Pocket можна переносити навіть у кишенях штанів. Цю особливість оцінять як професіонали, так і любителі мобільної зйомки. Невеликі розміри пристрою мають свої плюси та мінуси. До плюсів відноситься швидка реакція осей на будь-які зміни положення руки, що корисно при зйомці об'єктів, що швидко рухаються. Із цього ж і випливає мінус – при супер плавній зйомці потрібно звикати до поведінки стабілізатора для телефону. На корпусі Feiyu-Tech Vlog Pocket немає місця для стандартного джойстика, але це не сильно вплинуло на загальну зручність використання, так як керування всіма необхідними можливостями (розворот телефону у вертикальне положення та назад, центрування, початок та кінець запису) реалізовано з кнопок та тригера . Основним призначенням даного стабілізатора є надати можливість носити пристрій усюди з собою та знімати плавне відео у будь-який момент, коли це необхідно. У комплекті поставки входить стабілізатор Feiyu-Tech Vlog Pocket, міні штатив, чохол і Micro USB кабель.


Feiyu VLOG Pocket 2


фото стабілізвтора для телефону Feiyu VLOG Pocket 2


Має всі основні відмінні риси першої серії, але з дуже невеликими компромісами у бік збільшення розмірів для додаткових функцій і можливостей. Так у FeiyuTech VLOG Pocket 2 з'явився звичний джойстик для ручного керування осями стабілізатора для телефону, три окремі клавіші, замінено порт зарядки Micro USB на сучасний Type-C, збільшено час роботи до 9 годин. При всіх змінах вага гаджета залишилася такою ж, як і у попередньої моделі 272 грами з можливістю утримувати телефони вагою до 250 грамів. Комплектація стандартна стабілізатор, штативчик, тканинний чохол та Type-C USB кабель.


Moza Nano SE


фото стабілізвтора для телефону Moza Nano SE


Щоб зрозуміти що це за стабілізатор для телефону найпростіше уявити монопод (селфі палицю) з численними покращеннями. Що є її величезним плюсом, так як більшість людей не і використовують триосьові стабілізатори для телефону під час щоденної зйомки, поїздок на відпочинок, подорожі. Moza Nano SE є більш практичним рішенням для зйомки відео та фото самого себе. Повноцінні стабілізатори в таких умовах стають важкими, незручними, вони вимагають додаткових подовжувачів, кріплень, без яких неможливо реалізувати селфі зйомку. У складеному вигляді Moza Nano SE займає зовсім небагато місця (він компактніший, ніж згаданий раніше VLOG Pocket), а міні штатив, в який розкладається ручка, і знімний пульт завжди знаходяться під рукою. Основним і найбільшим перевагами Moza Nano SE над звичайним моноподом є те, що телефон завжди знаходиться в положенні за рівнем горизонту, режим зйомки портретний на пейзажний і назад змінюється віддалено натисканням на кнопку на пульті. Moza Nano SE є найкращою інвестицією для людей, що ведуть блог з великою кількістю матеріалу, де є зйомка самого себе на ходу. А також буде гарним доповненням до повноцінного трьох осьового стабілізатора для телефону.


Zhiyun Smooth-X


фото стабілізвтора для телефону Zhiyun Smooth-X


Двох осьовий стабілізатор з можливістю подовження як монопод (селфі палиця) та дуже прийнятною ціною (при врахуванні всіх можливостей гаджета). Стабілізатор для телефону згладжує рухи по осі горизонту та крену. Виключення третьої осі стабілізації дозволило встановити невисоку ціну на стабілізатор, домогтися компактності пристрою та не втратити у плавності зображення. Невеликий лайфхак як зробити зображення по осі нахилу більш плавним: використовувати Zhiyun Tech Smooth X у розкладеному/подовженому положенні та утримувати гаджет за центр телескопічної частини. У такому разі нижня частина стабілізатора буде противагою, що поглинає більшу частину вібрацій. Zhiyun Tech Smooth X працює в парі з додатком ZY Cami App, яке доповнює корисними можливостями, такими як стеження за об'єктом, керування жестами, різні таймлапси. Стабілізатор обладнаний двома моторами з великим запасом потужності, які не обмежують у ваговій сумісності з телефонами та не вимагають встановлення чіткого балансу.


Moza Mini MX


фото стабілізвтора для телефону Moza Mini MX


Складаний стабілізатор для телефону має продуману до дрібниць конструкцію, перевести гаджет у робоче положення і назад займає лічені секунди, тримач телефону досить великий, щоб утримувати великі сучасні смартфони навіть у чохлі. Робоче навантаження досягає 280 грам, що дозволяє застосовувати зовнішні об'єктиви на телефоні зі стабілізатором, а бічне розташування моторів запобігає їх попаданню кадру навіть при установці ширококутних лінз. Усі органи управління (джойстик, клавіші) розташовані ергономічно правильно, а навігація серед режимів та можливостей стабілізатора для телефону швидка та інтуїтивно зрозуміла. Корисною фічею для Інстаграм, Фейсбук блогерів буде стеження за об'єктом управління жестами та пряма підтримка Bluetooth - управління телефоном можливе з клавіш стабілізатора у будь-якій програмі для зйомки відео або прямої трансляції. Всі можливості, характеристики та якість виготовлення Moza Mini MX роблять його прямим конкурентом серії стабілізаторів для телефону DJI Osmo Mobile, але з однією вагомою відмінністю – ціна істотно нижча.


Zhiyun Tech Smooth-Q3


фото стабілізвтора для телефону Zhiyun Tech Smooth-Q3


Трьох осьовий стабілізатор для телефону з вражаючою плавною стабілізацією, з вбудованим поворотним підсвічуванням, низькою вагою (для своєї конструкції) з хорошим балансом, високим робочим навантаженням, що корисно для власників iPhone 12 Pro Max. Дана модель трохи більша, дорожча ніж Smooth X, але дозволяє отримати максимум можливостей від пристрою даного типу. Ручка ергономічної форми із вставками, зручно лежить у руці, органи управління розташовані на потрібному місці, їх використання не потребує зміни положення хвата. Додаток компаньйон ZY Cami App, є потужним доповненням до стабілізатора для телефону Zhiyun Tech Smooth-Q3 зі зручним та інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом. Воно розширює творчі можливості пристрою, дозволяє керувати камерою телефону за допомогою жестів з одночасним захопленням обличчя та стеження за ним, використовувати численні шаблони зйомки, виконати налаштування всіх параметрів камери.


Висновок

У нашому списку немає призерів і певних місць, тому що кожен пристрій має свої сильні сторони, але найголовніше з кожним з них ваш вибір буде правильним. Будь-який аксесуар із наведених вище підніме мобільний кінематограф на наступний рівень.

31.12.2019 12:37:34
16
60743

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!

Рекомендовані статті

Огляд штативів для смартфонів і екшн-камер

Огляд штативів для смартфонів і екшн-камер

Щороку виробники смартфонів не перестають нас дивувати своїми новинками. Нові моделі смартфонів, з новими екранами, начинкою і відмінними камерами.Багато хто використовує смартфон для зйомки влогів і оглядів різноманітними техніки. Знімати відео "з рук" не завжди є можливим, зважаючи на його нестабільність.Різноманітні штативи для смартфонів допоможуть Вам впоратись з цією задачею.При зй..

15.09.2017
0
1833
Як підключити мікрофон до телефону

Як підключити мікрофон до телефону

оновлено 18.04.2020. Дана стаття не буде охоплювати відмінності між характеристиками мікрофонів. Її мета пояснити, як правильно підібрати до вашої моделі смартфона і налаштувати сумісний пристрій уловлювання звуку. Роз'єми І перше, з чого потрібно починати підбір мікрофона для телефону для запису - це роз'єм і штекер. Знаючи, що велика частина смартфонів обладнана роз'ємом з чотирма кон..

18.06.2019
12
28812
Як вибрати штатив для телефону

Як вибрати штатив для телефону

оновленно 10.04.2020 Штатив для телефону - це кріплення яке утримує пристрій записи, в нашому випадку це смартфон, в певному напрямку. Даний аксесуар також допоможе виключити будь-які вібрації, що передаються на телефон від оператора. Будь-який штатив для телефону складається з двох частин: тримача для смартфона і безпосередньо штатива. При виборі тріпода для смартфона можна піти двома шляхами: ..

27.06.2019
6
17040
Яку кільцеву лампу купити або як вибрати кільцеву лампу

Яку кільцеву лампу купити або як вибрати кільцеву лампу

Ви коли небудь задавалися питанням: яким чином велика частина фото і відео в інтернеті пов'язані з показом краси, будь то макіяж, манікюр, вії моделі, біжутерні або ювелірні вироби, виглядають високоякісними і мають ідеальне освітлення? Якщо ви думаєте, що причина тому професійні фотографи з дорогими камерами, то ви сильно не праві, багато людей досягли такої якості картинки просто вик..

25.04.2020
0
6006
DJI OM 4 або DJI Osmo Mobile 3: що нового?

DJI OM 4 або DJI Osmo Mobile 3: що нового?

DJI OM 4 - це стабілізатор для телефону, який без труда покращує відео і фотознімки з телефону за рахунок плавної стабілізації. Але в чому різниця між новим і попереднім? Зараз ми порівняємо два стабілізатора для телефону DJI OM 4 і DJI Osmo Mobile 3 і з'ясуємо це. Як ви, напевно, вже здогадалися, назву нового стабілізатора для телефону DJI було спрощено до DJI OM ..

31.08.2020
0
3426
GoPro Hero 9 Black: все що потрібно знати про нову камеру

GoPro Hero 9 Black: все що потрібно знати про нову камеру

16 вересня була публічно анонсована нова екшн-камера GoPro Hero 9 Black. Стали відомі всі технічні характеристики та можливості, яких на радість користувачів дуже велика кількість. У даній статті ми зібрали для вас найбільш значущі зміни, внесені інженерами GoPro в їх новий гаджет. Передній дисплейІ перше з чого слід почати - це великий кольоровий екран на передн..

16.09.2020
0
5293
Аксесуари та кріплення GoPro Hero 9 / 10 Black

Аксесуари та кріплення GoPro Hero 9 / 10 Black

GoPro Hero9 / 10 BlackСучасний ринок обладнання для зйомки в екстремальних умовах вже перенасичений екшн-камерами від різноманітних виробників. І здавалося б навряд чи у когось вийде здивувати найвибагливішого покупця. Але GoPro в черговий раз довела, що саме вона є лідером в даній сфері, випустивши GoPro Hero 9 Black, а через рік GoPro Hero 10 Black - приголомшливу ..

03.10.2020
0
6185
Макролінза для телефону: особливості та можливості

Макролінза для телефону: особливості та можливості

Процес фотозйомки можна зробити захоплюючим і цікавим, навіть якщо під рукою звичайний смартфон. У середовищі блогерів, фотолюбителів набирає популярність макрозйомка або фотографування мініатюрних об'єктів крупним планом. Чим дрібніший предмет зображений на повний кадр, тим крутіше і професійніше макро. Залежно від призначення знімання використовуються відповідні по функціоналу і ха..

18.07.2021
0
9404
Постійне світло або відеосвітло

Постійне світло або відеосвітло

Чи потрібно відеосвітло? Що таке відеосвітло? Відеосвітло - це корисний і незамінний помічник для фотографів, які прагнуть розширити можливості фото і відеозйомки. Воно представляє собою світлову панель, що працює від галогенових ламп або світлодіодів. Головне завдання відеосвітла – висвітити безпосередній об'єкт зйомки, не зачіпаючи при цьому фон. Це стає можли..

08.12.2022
0
1549
Бездротовий мікрофон для iPhone 15

Бездротовий мікрофон для iPhone 15

Сучасний iPhone справді універсальний гаджет, крім прийому дзвінків, перегляду соціальних мереж, серфінгу в інтернеті та запуску ігор, він може служити як кишенькова віртуальна студія звукозапису або відеообробки. Єдиним його обмеженням є вбудований мікрофон, який не надає відповідного рівня якості аудіо. Якщо потрібно створювати за допомогою телефону будь-який контент, який публікуватим..

03.11.2023
0
369