Як і де прикріпити камеру на шолом?

  • Як і де прикріпити камеру на шолом?

Все більше і більше поціновувачів екстриму доповнюють свій арсенал екшн-камерою для того, щоб закарбувати свої пригоди. Але як закріпити екшн-камеру на шоломі?

У сьогоднішній статті підкажемо, яким кріпленням і де краще прикріпити Вашу екшн-камеру GOPRO, SJCAM або XIAOMI YI на шолом.

Будемо розглядати кріплення, яке підходить для будь-якого типу шолома: гірськолижний, кросовий, відкритий, трансформер, інтерграл і т.д.

Як правило, для кріплення використовуються адаптери на клею зігнутої форми (так як більшість шоломів в будь-якому місці мають округлу форму):


Адаптер складається з двостороннього скотчу 3М і плоскої основи під кліпсу:

Приклеюємо скотч до основи, а потім до поверхні, де Ви хочете, щоб камера була розташована. Звичайно, поверхня повинна бути чистою і сухою. Також, для найкращої надійності, скотч повинен прилягати повністю до поверхні.

Хочемо заздалегідь попередити, що основа клеїться "назавжди". Завдяки цьому - надійність. Ви не зможете руками відірвати основу. Клеїться намертво. Є способи відклеїти платформу розігріваючи її промисловим феном, але це інша історія і є велика ймовірність того, що Ви пошкодите шолом або іншу поверхню на якій приклеєна платформа.

Використовується екшн-камера для катання на лижах, велосипеді, мотоциклі і т.д. Ви можете бути на 100% впевнені, що даний адаптер не відклеїться.


Найпопулярнішим місцем кріплення екшн-камер GOPRO, SJCAM, XIAOMI YI на шоломі є місце зверху, - по центру.

По-перше, камеру можна направити, як вперед, так і назад. Що дозволить знімати все, що перед вами і все, що позаду вас, відповідно;

По-друге, можна налаштувати камеру так, що в кадр не потрапить нічого зайвого (наприклад, шолом);

По-третє, приклеївши платформу в цьому місці, ви зможете використовувати даний подовжувач:

Виглядає дане кріплення ось так:

і дозволяє отримати такі кадри:


І, наостанок, дане місце для кріплення дозволить використовувати "носимі" стабілізатори, наприклад FEIYU WGFEIYU WGS или REMOVU S1



Друге за популярністю місце для кріплення на шолом - збоку, як на фото вище. Чому? Іноді просто тому, що форма і геометрія шолома не дозволяє приклеїти прощадку зверху.

Для кріплення збоку знадобиться адаптер подовжувач:

Інакше камера буде прикріплена боком і знімати, відповідно, буде також. Адаптер допоможе вам налаштувати правильний кут.

Існують і інші модифікації даних адаптерів, які можуть вам підійти краще.


І третім за популярністю кріпленням екшн-камер GOPRO, SJCAM, XIAOMI YI на шолом є місце по центру, на підборідді.

Дозволить отримати унікальні кадри від "першої особи", але має мінуси:

1. Може зачепити захист або плече при повороті голови;

2. Дуже мало шоломів з місцем для кріплення платформи;

3. На "відкритому" шоломі просто немає місця, де можна застосувати даний вид кріплення.


Можна використовувати різні перехідники і приклеїти платформу збоку, але це індивідуально і залежить від форми шолома.


Загалом, місце кріплення екшн-камери на шолом обмежується тільки вашою фантазією. Ми розповіли вам про найпопулярніші види кріплення. Добре, що розмір екшн-камер зараз відкриває простори для пригод, а for-extreme.com.ua підкаже і постарається втілити будь-які ваші фантазії.

А ось, як було раніше :)

 


22.03.2017 18:48:37
0
10944

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!