Як підключити мікрофон до камер GoPro Hero5/6/7/8 або Hero12/11/10/9 Black

  • Як підключити мікрофон до камер GoPro Hero5/6/7/8 або Hero12/11/10/9 Black

Дуже важливим моментом для багатьох при використанні екшн-камери GoPro є якість звуку, яка виявиться незадовільною при записі на вбудований мікрофон, в шумному місці, при зйомці блогу на мотоциклі або в багатьох інших ситуаціях.


Старі моделі GoPro Hero3, 3+, 4 використовували роз'єм miniUSB та підтримували підключення мікрофонів через перехідник адаптер miniUSB – 3.5 Jack або на пряму використовуючи мікрофон зі згаданим роз'ємом.


фото miniUSB  - 3.5 Jack для GoPro Hero3, 3+, 4


Починаючи з GoPro 5 ситуація змінилася, камери були позбавлені можливості перетворювати аналоговий звук на цифровий власними силами. Дане перетворення було винесено у зовнішній модуль, що дозволило зняти навантаження із процесора камери та збільшити якість перетворення звуку до студійного.



Для того, щоб підключити практично будь-який дротовий або бездротовий мікрофон до GoPro Hero 5, Hero 6, GoPro Hero 7, Hero 8 або Hero 9, 10, 11, 12 Black зі стандартним роз'ємом 3.5мм, потрібен спеціальний аксесуар GoPro Pro AAMIC-001 3.5мм адаптер мікрофона.

GoPro Pro AAMIC-001 3.5мм адаптер мікрофона


Даний адаптер (модель AAMIC-001) працює як не що інше, як міні АЦП, він перетворює аналоговий сигнал звичайного мікрофона на цифровий сигнал для GoPro Hero12, 11, 10, 9, 8, 7, 6 або 5 Black, і розташовує його на карті пам'яті в споконвічій якості без стиску у форматі WAV 32-біт 48000Гц 1024 Кбіт/с 4 канали. для кожного відео окремо.


Кабель USB-C від адаптера підключається до камери, а до самого адаптера через роз'єм 3.5мм підключається мікрофон будь-якого типу, додатковий наскрізний вихід USB-C, залишає можливість підключити екшн-камеру до ПК або для зарядки, не відключаючи сам адаптер від камери.


Цей спосіб підключення працює з камерами до 10 моделі включно, а вже з 11 GoPro відмовилися від сумісності з адаптером AAMIC-001 для мікрофона для більш просунутого гаджета.GoPro Media Mod з розширеними функціями, які не обмежені одним підключенням зовнішнього мікрофона GoPro.


GoPro Media Mod для підключення мікрофона до GoPro


Media Mod не тільки дозволяє підключити зовнішній мікрофон до GoPro 12/11/10/9, він націлений на перетворення камери на мультимедійний студійний пристрій із вбудованим мікрофоном, можливістю заряджати камеру безпосередньо під час зйомки, встановити додатково будь-яке освітлення на холодний черевик, збільшений дисплей Display GoPro Mod або виводити зображення на будь-який пристрій через порт HDMI. Присутній мікрофон із потужним алгоритмом шумоподавлення та поролоновим вітрозахистом ефективно бореться із сторонніми шумами аж до поривів до 30км/год. Його якість хороша, вона в кілька разів краща за вбудований в GoPro 12/11/10/9, але не ідеальна.


Підключення зовнішнього мікрофона до GoPro 12/11/10/9 при використання GoPro Media Mod перетворюється на легке завдання: з нии сумісні будь-які мікрофони з роз'ємом 3.5мм міні джек з дротовим та бездротовим підключенням, в останньому випадку приймач бездротової системи зручно розташовується зверху на Media Mod у холодному черевику.


Примітка для налаштування GoPro Hero12-5 Black при підключенні мікрофона:

  • Підключіть мікрофон до порту USB-C на вашій камері за допомогою мікрофонного адаптера або Media Mod GoPro.
  • На головному екрані камери змахніть вниз, щоб відкрити панель керування
  • Торкніться «Параметри» > "Введення/Виведення" > Вхідний звук. сигнал»
  • Виберіть потрібний варіант підключення:
  • Параметр Опис
    стандартний мкф. (за замовчуванням) підтримка мікрофонів без живлення
    стандартний мкф.+ підтримка мікрофонів без живлення та посилення 20 дБ
    мкф. з живленням підтримка мікрофонів з живленням
    мкф.+ із живленням підтримка мікрофонів із живленням посилення 20 дБ
    зовнішній пристрій підтримка лінійного виходу з іншого звукового обладнання (мікшерний пульт, підсилювач гітари, караоке тощо).


    Користувачі скаржаться на GoPro, що компанія змушує любителів якісного звуку купувати додатковий аксесуар, натякаючи на те, що це спосіб обману компанії своїх покупців, але це не так... Звичайно, компанія могла б додати можливість підключення мікрофона через простий кабель-перехідник без застосування дорогого адаптера/модуля, але це додало б суттєве навантаження на процесор при створенні подібної професійної звукової доріжки у WAV-файлі, що в свою чергу спричинило б підвищений розряд батареї камери і велику температуру нагріву. GoPro Pro AAMIC-001 і Media Mod складні електронні пристрої, що вирішують багато завдань одночасно, які однозначно не можуть бути дешевими.

    13.10.2017 12:02:27
    0
    22524

    Коментарі:

    Увага: HTML символи заборонені!

    Рекомендовані статті

    Як підключити мікрофон до телефону

    Як підключити мікрофон до телефону

    оновлено 18.04.2020. Дана стаття не буде охоплювати відмінності між характеристиками мікрофонів. Її мета пояснити, як правильно підібрати до вашої моделі смартфона і налаштувати сумісний пристрій уловлювання звуку. Роз'єми І перше, з чого потрібно починати підбір мікрофона для телефону для запису - це роз'єм і штекер. Знаючи, що велика частина смартфонів обладнана роз'ємом з чотирма кон..

    18.06.2019
    12
    29021
    GoPro Hero 8 і GoPro Max - оновлення модельного ряду

    GoPro Hero 8 і GoPro Max - оновлення модельного ряду

    1 жовтня відбувся офіційний анонс GoPro Hero8 Black и GoPro Max. За запевненням щасливчиків, яким вдалося отримати на тест нові моделі, обидві камери в рази перевершують своїх попередників у всіх характеристиках і можливостях. Зупинимося детальніше на GoPro Hero8 Black На перший погляд зміни в дизайні GoPro 8 не сильно помітні в порівнянні з 7 серією, але якщо уважно придивитися, то потрапляю..

    15.08.2019
    0
    3782
    Аксесуари для стабілізаторів

    Аксесуари для стабілізаторів

    Використовуючи будь-який з видів стабілізаторів, будь то для телефону, камери або екшн-камери, рано чи пізно з'являється необхідність в установці додаткового обладнання у вигляді монітора, телефону, мікрофона, освітлення ... Найчастіше така потреба зустрічається при зйомки на стабілізатор для телефону, так як саме смартфони володіють гарною якістю зображення тільки при достатньому освітленні, а зв..

    31.08.2019
    0
    1884
    Альтернативний спосіб підключити мікрофон до GoPro Hero7 Black

    Альтернативний спосіб підключити мікрофон до GoPro Hero7 Black

    Проблема GoPro Прокляття низької якості звуку переслідує користувачів GoPro вже довгі роки. Навіть попри те, що останні моделі зробили величезний крок у бік поліпшення цього параметру, все одно до хорошого звуку їм ще далеко. Причина тому це захисні мембрани, що дозволяють використовувати GoPro під водою без аквабоксу. Дані мембрани захищають три вбудовані мікрофони від води, але при цьому саме в..

    25.09.2019
    2
    3881
    Акумулятор GoPro 8: оригінал vs аналог

    Акумулятор GoPro 8: оригінал vs аналог

    Цілі: Встановити реальний час роботи акумулятора GoPro 8 З'ясувати чи є відмінності у хорошого аналога від оригіналу УчасникиУ нашому порівнянні часу роботи акумуляторів GoPro 8 беруть участь три різних носія енергії: оригинал GoPro 8, 7 та аналог Telesin. Останній представник є частиною самого популярного набору що складаєтьс..

    12.02.2020
    2
    9611
    GoPro Hero 9 Black: все що потрібно знати про нову камеру

    GoPro Hero 9 Black: все що потрібно знати про нову камеру

    16 вересня була публічно анонсована нова екшн-камера GoPro Hero 9 Black. Стали відомі всі технічні характеристики та можливості, яких на радість користувачів дуже велика кількість. У даній статті ми зібрали для вас найбільш значущі зміни, внесені інженерами GoPro в їх новий гаджет. Передній дисплейІ перше з чого слід почати - це великий кольоровий екран на передн..

    16.09.2020
    0
    5329
    Аксесуари та кріплення GoPro Hero 9 / 10 Black

    Аксесуари та кріплення GoPro Hero 9 / 10 Black

    GoPro Hero9 / 10 BlackСучасний ринок обладнання для зйомки в екстремальних умовах вже перенасичений екшн-камерами від різноманітних виробників. І здавалося б навряд чи у когось вийде здивувати найвибагливішого покупця. Але GoPro в черговий раз довела, що саме вона є лідером в даній сфері, випустивши GoPro Hero 9 Black, а через рік GoPro Hero 10 Black - приголомшливу ..

    03.10.2020
    0
    6237
    10 кращих аксесуарів для GoPro 12/11 Black

    10 кращих аксесуарів для GoPro 12/11 Black

    Нова GoPro Hero 12/11 Black є найкращою екшн-камерою на борту якої присутні всі найновіші напрацювання та технології компанії GoPro. Якщо ви є щасливим власником такої, то для розкриття повного потенціалу камери необхідно застосовувати різні аксесуари та кріплення для неї. GoPro 12/11 універсальний гаджет сам по собі, але додаткові аксесуари можуть наділити екшн-камеру унікальними зд..

    15.09.2021
    0
    3584