Постійне світло або відеосвітло

  • Постійне світло або відеосвітло


Чи потрібно відеосвітло?


Що таке відеосвітло?

Відеосвітло - це корисний і незамінний помічник для фотографів, які прагнуть розширити можливості фото і відеозйомки. Воно представляє собою світлову панель, що працює від галогенових ламп або світлодіодів. Головне завдання відеосвітла – висвітити безпосередній об'єкт зйомки, не зачіпаючи при цьому фон. Це стає можливим завдяки тому, що створюється спрямований пучок світла, чого не можна досягти при використанні імпульсних джерел освітлення. Відеосвітло може працювати як від мережі, так і від батарейок чи акумулятора. Постійне освітлення дозволяє фотографу побачити межу кольору і тіней ще до спуску затвору. Зі спалахом, в цьому плані, працювати складніше – заздалегідь невідомо, який буде результат на знімку.


фото спрямоване постійне світло


Де використовується?

В основному, фотографи використовують відеосвітло, коли працюють на фотосесіях, весіллях, днях народженнях, вечірках, а також при роботі над репортажами. Під час таких зйомок фотограф постійно перебуває в русі, а значить не можна розраховувати на природнє освітлення. Відеосвітло забезпечує безперервне освітлення об'єкта зйомки, що дозволяє згодом мінімізувати використання ретуші.

Можливості відеосвітла використовуються і при створенні оригінальних та цікавих відеороликів. Виділення якогось елемента в кадрі є ефектним художнім прийомом. Ще одним не очевидним використанням відеосвітла в даний нелегкий час є те, що за його допомогою можна економити електроенергію, то ж воно може стати незамінним помічником при відключенні світла в будинку на деякий час. Це дозволить звичайним користувачам продовжувати працювати, читати, грати з дітьми, займатися домашніми справами або просто проводити час з максимальним комфортом.


фото мобільне відеосвітло


Переваги і недоліки відеосвітла:


Функціонал

Незважаючи на те, що використання відеосвітла основане на постійній величині світлової температури (зазвичай це 4000-5000K) і відрізняється від природного світла, за допомогою додаткових світлофільтрів можна згладити цю різницю.


Зручність використання

Відеосвітло можна закріпити як на камері, так і на штативі – залежно від того, який з варіантів буде більш зручний. Крім того, сучасні світлодіодні моделі, на відміну від галогенових ламп, не перегріваються.


Мобільність

Завдяки невеликій вазі, відеосвітло легко переносити з місця на місце, що особливо актуально під час проведення репортажів, весіль та інших урочистостей, а також всього того, що вимагає підвищеної рухливості фотографа.


Є у відеосвітла і декілька недоліків, серед яких можна відзначити швидкий розряд акумулятора і залежність від метеоумов. На жаль, більшість моделей не розраховані на роботу під час дощу або снігу, тому доводиться чекати, поки опади закінчаться. В іншому ж, відеосвітло є корисним і функціональним пристроєм.


Основні критерії вибору моделі:

  • Потужність освітлення, світлового потоку.
  • Енергоспоживання. Оскільки відеосвітло працює постійно, енергія витрачається швидко. Тому потрібно звертати увагу на моделі з акумулятором. Його можна підзарядити, а ось батарейки доведеться постійно змінювати. Виробники пропонують також і обладнання, яке працює від електричної мережі.
  • Відеосвітло, як і спалах, має певний кут повороту, на цю характеристику теж потрібно звертати увагу при виборі моделі.
  • Температура кольору. Цей момент важливий, оскільки пов'язаний з використанням різних світлофільтрів. Найпоширеніша величина температури в різних моделях – 5600K.
  • Відеосвітло може мати додаткові функції, інформацію про які можна прочитати в інструкції.


фото RGB відеосвітло


Популярні виробники + ціни

Зараз існує безліч виробників, серед яких часом складно вибрати якогось одного. Проте всі запропоновані на ринку моделі умовно можна розділити на бюджетні та професійні версії. У бюджетні варіанти входить зазвичай мінімум додаткових аксесуарів, а ось деякі більш дорогі моделі можуть бути оснащені світлорегуляторами, додатковими світлофільтрами, підтримкою декількох акумуляторів, тощо. Нижче представлені деякі популярні моделі відеосвітла, які ви можете знайти на нашому сайті.

08.12.2022 14:58:42
0
1716

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!

Рекомендовані статті

Як підключити мікрофон до телефону

Як підключити мікрофон до телефону

оновлено 18.04.2020. Дана стаття не буде охоплювати відмінності між характеристиками мікрофонів. Її мета пояснити, як правильно підібрати до вашої моделі смартфона і налаштувати сумісний пристрій уловлювання звуку. Роз'єми І перше, з чого потрібно починати підбір мікрофона для телефону для запису - це роз'єм і штекер. Знаючи, що велика частина смартфонів обладнана роз'ємом з чотирма кон..

18.06.2019
12
29119
Як вибрати штатив для телефону

Як вибрати штатив для телефону

оновленно 10.04.2020 Штатив для телефону - це кріплення яке утримує пристрій записи, в нашому випадку це смартфон, в певному напрямку. Даний аксесуар також допоможе виключити будь-які вібрації, що передаються на телефон від оператора. Будь-який штатив для телефону складається з двох частин: тримача для смартфона і безпосередньо штатива. При виборі тріпода для смартфона можна піти двома шляхами: ..

27.06.2019
6
17187
Кращі стабілізатори для телефону 2022 року

Кращі стабілізатори для телефону 2022 року

оновлено 01.03.2022 Вступ У сучасних реаліях, коли модельний ряд смартфонів оновлюється майже двічі на рік і кожна нова модель надає ще кращу якість зображення з електронною або навіть оптичною стабілізацією, здається, що вже немає сенсу у застосуванні стабілізаторів для телефонів. Проте смартфони все ще не можуть запропонувати таку ж ефективність та контроль як підвіси. Утримування пристрою..

31.12.2019
16
60945
Яку кільцеву лампу купити або як вибрати кільцеву лампу

Яку кільцеву лампу купити або як вибрати кільцеву лампу

Ви коли небудь задавалися питанням: яким чином велика частина фото і відео в інтернеті пов'язані з показом краси, будь то макіяж, манікюр, вії моделі, біжутерні або ювелірні вироби, виглядають високоякісними і мають ідеальне освітлення? Якщо ви думаєте, що причина тому професійні фотографи з дорогими камерами, то ви сильно не праві, багато людей досягли такої якості картинки просто вик..

25.04.2020
0
6103
Макролінза для телефону: особливості та можливості

Макролінза для телефону: особливості та можливості

Процес фотозйомки можна зробити захоплюючим і цікавим, навіть якщо під рукою звичайний смартфон. У середовищі блогерів, фотолюбителів набирає популярність макрозйомка або фотографування мініатюрних об'єктів крупним планом. Чим дрібніший предмет зображений на повний кадр, тим крутіше і професійніше макро. Залежно від призначення знімання використовуються відповідні по функціоналу і ха..

18.07.2021
0
9685
Бездротовий мікрофон для iPhone 15

Бездротовий мікрофон для iPhone 15

Сучасний iPhone справді універсальний гаджет, крім прийому дзвінків, перегляду соціальних мереж, серфінгу в інтернеті та запуску ігор, він може служити як кишенькова віртуальна студія звукозапису або відеообробки. Єдиним його обмеженням є вбудований мікрофон, який не надає відповідного рівня якості аудіо. Якщо потрібно створювати за допомогою телефону будь-який контент, який публікуватим..

03.11.2023
0
443