Яку кільцеву лампу купити або як вибрати кільцеву лампу

  • Яку кільцеву лампу купити або як вибрати кільцеву лампу


Ви коли небудь задавалися питанням: яким чином велика частина фото і відео в інтернеті пов'язані з показом краси, будь то макіяж, манікюр, вії моделі, біжутерні або ювелірні вироби, виглядають високоякісними і мають ідеальне освітлення? Якщо ви думаєте, що причина тому професійні фотографи з дорогими камерами, то ви сильно не праві, багато людей досягли такої якості картинки просто використовуючи один унікальний аксесуар, який називається кільцева лампа.

Що таке кільцева лампа?

Це легкий в застосуванні універсальний освітлювальний прилад, як зрозуміло з назви виконаний у вигляді кільця, що дозволяє користувачеві отримати рівномірне світло, що виходить безпосередньо від точки зору камери, з ефектом підкреслення деталей на фото і відео. Раніше дані гаджети виготовлялися із застосуванням флуоресцентних ламп, але сучасні моделі використовують більш економічні численні світлодіодні джерела світла. Спочатку використання кільцевих ламп обмежувалося медициною і стоматологією, але зараз розкривши весь їхній потенціал, можна сказати, що сфера їх застосування стала безмежна.
Для того щоб зрозуміти яку кільцеву лампу купити необхідно розібратися в її різноманітних характеристиках і відштовхуючись від отриманих знань робити висновки.

Розмір

Чому важливий цей параметр? Відповідь полягає в наступному: завдяки унікальному дизайну кільцева лампа дозволяє розмістити пристрій захоплення зображення, будь-то дзеркальна або беззеркальная камера, телефон або навіть екшн-камера, в центрі кільця. Це розташування гарантує ідеально збалансоване освітлення, яке рівномірно покриває об'єкт або модель на якій фокусується камера. Якщо лампа буде занадто мала, то вона не зможе освітити потрібну зону і її застосування не дозволить розташувати камеру в призначеному місці.


фото невеликої кільцевої лампи зображення міні селфі кільця фото великої кільцевої лампи


Колір освітлення

Кільцева лампа без проблем повинна бути здатна змінювати температуру світла, тим самим створюючи відтінок, тон зображення. Наприклад, денний колір 5400К ідеально підходити для нанесення макіяжу. Досягається цей ефект завдяки можливості перемикання між світлодіодами з різними характеристиками. Підбір температури позбавить від додаткових маніпуляцій із зображенням при його подальшій обробці.


фото регулювання температури світла


Яскравість

Ще одна річ варта згадки це яскравість. Чим вона вища тим краще, але тільки з однією обмовкою: регулювання обов'язково має бути, воно дозволить уникнути постійного перенесення лампи для зміни цієї величини. Підбір правильної яскравості важливий для зображення, що вимагають передачу натурального-істинного кольору, це актуально для візажистів, колористів, тату майстрів.


фото регулювання яскравості світла


Нахил та висота

Регулювання положення вкрай актуально для тих кому необхідно проводити зйомку паралельно підлозі, знімаючи об'єкти мистецтва на столі. Для цих цілей кільцева лампа обладнана похилим механізмом або ж штативної голівкою. Перший варіант надає зміну нахилу тільки вперед або назад, другий повну свободу вибору кута.
Приділяти багато уваги висоті немає сенсу, тут варто тільки згадати що моделі зі штативами, що мають більшу різницю між максимальною і мінімальною висотою, краще моделям вузьконаправленим, таким як настільний або міні.


фото зміни положення лампи


Характеристики що підвищують зручність

Розібравшись в чотирьох перерахованих вище технічних даних, можна вже зробити висновки, як вибрати кільцеву лампу і яка з представлених моделей в інтернет-магазині вам підходити найбільше. Однак є ще пару факторів, що впливають на зручність застосування даних гаджетів:

  • живлення - може надходити через USB роз'єм або безпосередньо від розетки, перший випадок збільшує варіативність кільцевої лампи дозволяючи живити її від ноутбука, комп'ютера, зарядки для смартфона або, що дуже важливо, від повербанка;
  • пульт - зручне доповнення для дистанційної регулювання яскравості, кольору і включення освітлювального приладу;
  • тримач для телефону - розрізняються моделі з гнучкими ніжками в центрі кільця і з крабами на трубу штатива. Останні використовуються на невеликих діаметрах ламп, де розташування пристрою запису зображення не сильно впливає на якість отриманого результату;
  • додаткові кріплення - найчастіше це холодний башмак у внутрішній частині кільця, на який, в залежності від діаметру вироби, можна встановити мікрофон, або монітор контролю записуваного матеріалу.


зображення різного підключення живлення фото кріплень телефону до лампи


25.04.2020 13:44:34
0
6060

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!

Рекомендовані статті

Як підключити мікрофон до телефону

Як підключити мікрофон до телефону

оновлено 18.04.2020. Дана стаття не буде охоплювати відмінності між характеристиками мікрофонів. Її мета пояснити, як правильно підібрати до вашої моделі смартфона і налаштувати сумісний пристрій уловлювання звуку. Роз'єми І перше, з чого потрібно починати підбір мікрофона для телефону для запису - це роз'єм і штекер. Знаючи, що велика частина смартфонів обладнана роз'ємом з чотирма кон..

18.06.2019
12
29007
Як вибрати штатив для телефону

Як вибрати штатив для телефону

оновленно 10.04.2020 Штатив для телефону - це кріплення яке утримує пристрій записи, в нашому випадку це смартфон, в певному напрямку. Даний аксесуар також допоможе виключити будь-які вібрації, що передаються на телефон від оператора. Будь-який штатив для телефону складається з двох частин: тримача для смартфона і безпосередньо штатива. При виборі тріпода для смартфона можна піти двома шляхами: ..

27.06.2019
6
17124
Аксесуари та кріплення для GoPro Hero 8 Black

Аксесуари та кріплення для GoPro Hero 8 Black

оновленно 11.02.2020 GoPro HERO8 Black В цьому році компанія GoPro випустила нове покоління своєї флагманської моделі екшн-камери HERO8 Black. Як і слід наступної реінкарнації вона була поліпшена в багатьох параметрах в порівнянні зі старим поколінням - це нова стабілізація HyperSmooth 2.0, таймлапс в русі TimeWarp, нічний TimeLapse, пряма трансляція в соціальні мережі в 1080р, режим фото LiveBu..

15.10.2019
9
8607
Кращі стабілізатори для телефону 2022 року

Кращі стабілізатори для телефону 2022 року

оновлено 01.03.2022 Вступ У сучасних реаліях, коли модельний ряд смартфонів оновлюється майже двічі на рік і кожна нова модель надає ще кращу якість зображення з електронною або навіть оптичною стабілізацією, здається, що вже немає сенсу у застосуванні стабілізаторів для телефонів. Проте смартфони все ще не можуть запропонувати таку ж ефективність та контроль як підвіси. Утримування пристрою..

31.12.2019
16
60864
Аксесуари для Insta360 One R

Аксесуари для Insta360 One R

У цій статті я спробую пояснити: що це за звір такий Insta360 One R які існують модифікації які необхідні аксесуари обов'язкові до покупки Модульна камераСферичні камери пройшли довгий шлях модифікацій і поліпшень з кожним виходом нових моделей. Insta360 One R прекрасний приклад цьому, вона не схожа не на одну модель що виходила до неї. Це унікальна сферична камер..

07.02.2020
5
3417
Акумулятор GoPro 8: оригінал vs аналог

Акумулятор GoPro 8: оригінал vs аналог

Цілі: Встановити реальний час роботи акумулятора GoPro 8 З'ясувати чи є відмінності у хорошого аналога від оригіналу УчасникиУ нашому порівнянні часу роботи акумуляторів GoPro 8 беруть участь три різних носія енергії: оригинал GoPro 8, 7 та аналог Telesin. Останній представник є частиною самого популярного набору що складаєтьс..

12.02.2020
2
9606
Аксесуари та кріплення GoPro Hero 9 / 10 Black

Аксесуари та кріплення GoPro Hero 9 / 10 Black

GoPro Hero9 / 10 BlackСучасний ринок обладнання для зйомки в екстремальних умовах вже перенасичений екшн-камерами від різноманітних виробників. І здавалося б навряд чи у когось вийде здивувати найвибагливішого покупця. Але GoPro в черговий раз довела, що саме вона є лідером в даній сфері, випустивши GoPro Hero 9 Black, а через рік GoPro Hero 10 Black - приголомшливу ..

03.10.2020
0
6231
Макролінза для телефону: особливості та можливості

Макролінза для телефону: особливості та можливості

Процес фотозйомки можна зробити захоплюючим і цікавим, навіть якщо під рукою звичайний смартфон. У середовищі блогерів, фотолюбителів набирає популярність макрозйомка або фотографування мініатюрних об'єктів крупним планом. Чим дрібніший предмет зображений на повний кадр, тим крутіше і професійніше макро. Залежно від призначення знімання використовуються відповідні по функціоналу і ха..

18.07.2021
0
9568
Постійне світло або відеосвітло

Постійне світло або відеосвітло

Чи потрібно відеосвітло? Що таке відеосвітло? Відеосвітло - це корисний і незамінний помічник для фотографів, які прагнуть розширити можливості фото і відеозйомки. Воно представляє собою світлову панель, що працює від галогенових ламп або світлодіодів. Головне завдання відеосвітла – висвітити безпосередній об'єкт зйомки, не зачіпаючи при цьому фон. Це стає можли..

08.12.2022
0
1645