Як вибрати штатив для телефону

  • Як вибрати штатив для телефону

оновленно 10.04.2020

Штатив для телефону - це кріплення яке утримує пристрій записи, в нашому випадку це смартфон, в певному напрямку. Даний аксесуар також допоможе виключити будь-які вібрації, що передаються на телефон від оператора.

Будь-який штатив для телефону складається з двох частин: тримача для смартфона і безпосередньо штатива. При виборі тріпода для смартфона можна піти двома шляхами: купити готовий комплект, або придбати окремо два аксесуари. Кожен з варіантів має право на існування, плюси першого це ціна та відсутність потреби розбиратися в сумісності. Другий варіант може бути трохи дорожче і на нього доведеться витратити більше часу, але тут ви можете підібрати саме ту модель, яка необхідна вам і тільки для ваших завдань.

Висота

Для визначення бажаної висоти необхідно з'ясувати: як саме ви будете використовуватися штатив для телефону. Триподи для смартфонів можна розділити на настільний, підлоговий, і міні штатив-ручка. Чіткої межі між ними немає і все обмежується двома параметрами: максимальною і мінімальною висотою, точніше відповідністю одного з них вимогам в певній ситуації. Настільний штатив для телефону має максимальну висоту в межах 50см, що дозволяє встановити його на стіл перед собою для запису блогу, але при цьому ніхто не заборонить вам використовувати його на підлозі або для зйомки з рук, але таке застосування є скоріше винятком ніж правилом. Підлоговий, висотою від 100см і вище, є габаритним пристроєм найчастіше використовується стаціонарно в студіях. Сучасні моделі моделі обладнані регулюваннями, що дозволяють установку аксесуара як на підлогу так і на стіл, але такі пристрої програють в транспортувальних розмірах вузьконаправленим моделям, що для багатьох буде важливим фактором. І останній, найдрібніший, міні висотою до 20 см. У 90% випадків він буде використовуватися як ручка, а як штатив для телефону тільки у випадках, коли з'являється необхідність звільнити руки між процесом запису. Для візуалізації рекомендуємо переглянути на приклади штативів для телефону: настільний Yunteng 228, підлоговий Yunteng VCT-690, універсальний Yunteng VCT-1688, міні штатив-ручка Puluz PU372.

фото штативів для телефону різних по висоті

Регулювання

Ця характеристика штативів для смартфона безпосередньо залежить від його конструкції. Розрізняють моделі телескопічні, гнучкі, односекційні. Телескопічні змінюють довжину по засобом витягування ніжок або центральної частини на необхідну висоту. Фіксація, виставленої довжини, відбувається за допомогою різних варіантів замків, це може бути поворот одного коліна відносно іншого, швидкозажимні кліпси або пластиковий хомут з гвинтом. Серед трьох згаданих прикладів найбільше навантаження витримує останній варіант.

фото телескопічних штативів для телефону

Гнучкий або ж штатив восьминіг, не має регулювань як таких, але кожна нога може бути загнута в будь-якому місці, тим самим змінюючи висоту кріплення. Зустрічаються моделі, ніжки яких складаються з численних шарнірів або виготовлені з гнучкого матеріалу з пам'яттю заданої форми, не один з видів гнучких штативів для телефону не має переваг над іншим. Найціннішою властивістю трипод восьминіга для смартфону є його універсальність: розміри дозволяють зручно використовувати його з рук і на столі, а конструкція надає можливість закріпити його за паркан, гілку, трубу, будь-який предмет за який вдасться зачепитися ніжкам, знівелювавши тим самим недолік висоти.

фото штатива восьминога

Односекційний, він ж, не регульований штатив для телефону - це аксесуар з трьома жорсткими ніжками і двома положеннями: транспортувальне і робоче. У першому положенні трипод для смартфона виступає в ролі ручки-утримувача і його спіткає доля міні штатива. Однак бувають і винятки, коли даний вид виготовлений у великих розмірах і застосовується як настільний.

фото односекційного штатива для телефону

Яскравими представниками кожного типу штатива для телефону є: телескопічний SHOOT XT-440, гнучкий восьминіг, односекційний Puluz PU3014B.

Кріплення

Так як на штативах для установки техніки використовується гвинт з різьбою 1/4 дюйма або затиск стандарту екшн-камер, то для установки телефону необхідно використовувати тримач для смартфона одного або іншого типу. При його виборі варто звернути увагу на максимально можливу ширину розсування утримуючих частин. Середній показник робочої ширини таких пристроїв коливається в межах 55-85мм, що відповідає діагоналі екрану телефону від 3 до 6 дюймів. Фіксація пристрою запису зображення може здійснюватися внутрішньої пружиною або гвинтом. Моделі з пружинами дозволяють швидко встановити і зняти смартфон, а другі надають більш надійну фіксацію. За матеріалом розрізняються моделі з пластику, які досить дешеві, або алюмінієві. Останні найчастіше виготовляється на ЧПУ верстаті з подальшим анодуванням. Саме алюмінієві моделі обладнані холодним башмаком у верхній частині, кріпленням для додаткового обладнання, такого як мікрофон або лампа. Аксесуари встановлюються безпосередньо в кріплення, або через кронштейн для установки декількох типів.

Щоб краще зрозуміти різновид тримачів для смартфона, можете перейти на сторінку нашого інтернет-магазину, де ми відсортували їх за характеристиками: з кріпленням як для екшн-камер, з різьбою 1/4 дюйма, і з холодним черевиком.

фото тримача для телефону з мікрофоном

Висновки

Підводячи підсумки можна зробити наступний висновок, що кожен параметр пов'язаний з іншим: не вийде купити високий штатив для телефону і щоб він був гнучким, також як неможливо домогтися від восьминіг такого ж показника стабільності і стійкості як у односекційного. Кращий варіант - це купити кілька штативів для телефону і використовувати кожен в своєму випадку.

27.06.2019 12:25:13
6
17125

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!

Рекомендовані статті

Як підключити мікрофон до телефону

Як підключити мікрофон до телефону

оновлено 18.04.2020. Дана стаття не буде охоплювати відмінності між характеристиками мікрофонів. Її мета пояснити, як правильно підібрати до вашої моделі смартфона і налаштувати сумісний пристрій уловлювання звуку. Роз'єми І перше, з чого потрібно починати підбір мікрофона для телефону для запису - це роз'єм і штекер. Знаючи, що велика частина смартфонів обладнана роз'ємом з чотирма кон..

18.06.2019
12
29009
Zhiyun Crane M2 довгоочікуване оновлення

Zhiyun Crane M2 довгоочікуване оновлення

На міжнародній виставці Broadcast Asia, Zhiyun надало публіці нову версію Crane M під назвою Crane M2. Навіть попри те, що стабілізатор був захований під матованим склом все одно можна було розглянути і зрозуміти що це не просто оновлення модельного ряду, а повноцінно новий пристрій зі своїми власними унікальними функціями. Перш за все Zhiyun Crane M2 буде цікавий мандрівникам і відео блогерам ..

08.07.2019
0
2155
Народна екшн-камера SJ4000 отримала оновлення до SJ4000X

Народна екшн-камера SJ4000 отримала оновлення до SJ4000X

Найпопулярніша екшн-камера від SJCAM отримала оновлення і буде анонсована на протязі цього місяця. Нова SJ4000X поєднує в собі всі функції, які ви полюбили в SJ4000 плюс багато здібностей від M20 і SJ6 Legend, а також герметичний корпус, який дозволяє підкорювати глибину до 10 метрів прямо з коробки без аквабоксу. Слідом за випущеними вже герметичним модельним рядом SJ9, прийшла черга за супер п..

09.07.2019
0
1696
Аксесуари для стабілізаторів

Аксесуари для стабілізаторів

Використовуючи будь-який з видів стабілізаторів, будь то для телефону, камери або екшн-камери, рано чи пізно з'являється необхідність в установці додаткового обладнання у вигляді монітора, телефону, мікрофона, освітлення ... Найчастіше така потреба зустрічається при зйомки на стабілізатор для телефону, так як саме смартфони володіють гарною якістю зображення тільки при достатньому освітленні, а зв..

31.08.2019
0
1882
Кращі стабілізатори для телефону 2022 року

Кращі стабілізатори для телефону 2022 року

оновлено 01.03.2022 Вступ У сучасних реаліях, коли модельний ряд смартфонів оновлюється майже двічі на рік і кожна нова модель надає ще кращу якість зображення з електронною або навіть оптичною стабілізацією, здається, що вже немає сенсу у застосуванні стабілізаторів для телефонів. Проте смартфони все ще не можуть запропонувати таку ж ефективність та контроль як підвіси. Утримування пристрою..

31.12.2019
16
60869
Яку кільцеву лампу купити або як вибрати кільцеву лампу

Яку кільцеву лампу купити або як вибрати кільцеву лампу

Ви коли небудь задавалися питанням: яким чином велика частина фото і відео в інтернеті пов'язані з показом краси, будь то макіяж, манікюр, вії моделі, біжутерні або ювелірні вироби, виглядають високоякісними і мають ідеальне освітлення? Якщо ви думаєте, що причина тому професійні фотографи з дорогими камерами, то ви сильно не праві, багато людей досягли такої якості картинки просто вик..

25.04.2020
0
6063
DJI OM 4 або DJI Osmo Mobile 3: що нового?

DJI OM 4 або DJI Osmo Mobile 3: що нового?

DJI OM 4 - це стабілізатор для телефону, який без труда покращує відео і фотознімки з телефону за рахунок плавної стабілізації. Але в чому різниця між новим і попереднім? Зараз ми порівняємо два стабілізатора для телефону DJI OM 4 і DJI Osmo Mobile 3 і з'ясуємо це. Як ви, напевно, вже здогадалися, назву нового стабілізатора для телефону DJI було спрощено до DJI OM ..

31.08.2020
0
3456
Макролінза для телефону: особливості та можливості

Макролінза для телефону: особливості та можливості

Процес фотозйомки можна зробити захоплюючим і цікавим, навіть якщо під рукою звичайний смартфон. У середовищі блогерів, фотолюбителів набирає популярність макрозйомка або фотографування мініатюрних об'єктів крупним планом. Чим дрібніший предмет зображений на повний кадр, тим крутіше і професійніше макро. Залежно від призначення знімання використовуються відповідні по функціоналу і ха..

18.07.2021
0
9570
Постійне світло або відеосвітло

Постійне світло або відеосвітло

Чи потрібно відеосвітло? Що таке відеосвітло? Відеосвітло - це корисний і незамінний помічник для фотографів, які прагнуть розширити можливості фото і відеозйомки. Воно представляє собою світлову панель, що працює від галогенових ламп або світлодіодів. Головне завдання відеосвітла – висвітити безпосередній об'єкт зйомки, не зачіпаючи при цьому фон. Це стає можли..

08.12.2022
0
1650
Бездротовий мікрофон для iPhone 15

Бездротовий мікрофон для iPhone 15

Сучасний iPhone справді універсальний гаджет, крім прийому дзвінків, перегляду соціальних мереж, серфінгу в інтернеті та запуску ігор, він може служити як кишенькова віртуальна студія звукозапису або відеообробки. Єдиним його обмеженням є вбудований мікрофон, який не надає відповідного рівня якості аудіо. Якщо потрібно створювати за допомогою телефону будь-який контент, який публікуватим..

03.11.2023
0
417