Макролінза для телефону: особливості та можливості

  • Макролінза для телефону: особливості та можливості


Процес фотозйомки можна зробити захоплюючим і цікавим, навіть якщо під рукою звичайний смартфон. У середовищі блогерів, фотолюбителів набирає популярність макрозйомка або фотографування мініатюрних об'єктів крупним планом. Чим дрібніший предмет зображений на повний кадр, тим крутіше і професійніше макро. Залежно від призначення знімання використовуються відповідні по функціоналу і характеристикам макрооб'єктиви для смартфона.


Що таке макрозйомка: можливості макролінзи для телефону

Існують різні думки щодо того, що можна вважати макрозйомкою. У класичному розумінні це фотозйомка реальних об'єктів в масштабі 1: 1 і крупніше. У більш широкому контексті, макрозйомкою вважається фотографування з відстаней, що не перевищують мінімальну дистанцію фокусування об'єктива фотоапарата або камери.


Можливості сучасних мобільних камер обмежені і не завжди гарантують гідну якість такої зйомки. Для вирішення проблеми виробники розробили спеціальні знімні об'єктиви - макролінзи для телефону. У разі використання гаджетів з макрооб'єктиву для смартфона, можлива зйомка крупним планом в масштабі.


Знімна макролінзи для телефону - це реальна можливість прокачати свої навички, зробити апгрейд сучасного апарату простим і доступним способом, підняти якість фотографій до професійного рівня. З його допомогою стандартний гаджет легко перетворюється в робочий інструмент, який володіє широкими функціями і може більш якісно візуалізувати контент.


Особливості зйомки з макролінзи для телефону

Макрозйомка виконується з близької відстані, оптимальна дистанція визначається фокусною відстанню макролінзи для телефону. Камеру потрібно наблизити до предмету зйомки таким чином, щоб в кадр помістилася необхідна частина або весь об'єкт. Для досягнення максимального збільшення найкраща дистанція фокусування - мінімальна. Відстань зйомки має відповідати значенням фокусування, зазначеної в описі моделі макролінзи для телефону.


Якісні макролінзи для телефону дозволяють вести зйомку в масштабі до 1: 1 і більше з використанням автофокусу, при цьому на мінімальній дистанції до об'єктива досягається максимальний рівень збільшення. Сучасні макрооб'єктиви для смартфонів мають фокусну відстань, стандартні значення якого складають 50, 100, 180мм і проміжні варіанти - 75, 125, 150 мм. Спеціалізовані макролінзи для телефону мінімізують оптичні аберації і небажані ефекти при зйомці з наближенням до об'єкта.

Причиною скрутного фокусування може бути:

  • надмірне наближення чи віддалення від об'єкта фотозйомки;
  • дефіцит освітлення;
  • недостатньо контрастний фон.


Матеріали, види кріплення макролінзи для телефону

Правильні макролінзи для телефону виготовлені з матеріалів преміальної якості - авіаційного алюмінію і оптичного скла з антибликовим напиленням. Надійне і просте кріплення оптики забезпечує алюмінієвий затискач або пластикова кліпса з полімерної вставкою і широким фіксатором. Обидва типи кріплення враховують особливості конструкції апаратів провідних брендів, але пластикова кліпса є більш універсальним варіантом. За допомогою нехитрого зажиму макрооб'єктив для смартфона швидко і нескладно кріпиться на корпус у вертикальному і горизонтальному положенні. Система зручна у використанні, займає мінімум місця.


Кращі макрооб'єктиви для смартфонів за доступними цінами

Завдяки спеціальним стеклам макролінзи для телефону дозволяють знімати предмети ближче, ніж допускає камера. Вони відрізняються легкістю, компактністю, багато моделей доступною ціною, забезпечують гідне для любительського і профессіональнаго рівня якість зображення на смартфоні.


Макрооб'єктив для смартфона є аксесуаром must have для блогерів, які роблять огляди товарів, для колекціонерів, квітникарів і хендмейдеров. Основне завдання макрозйомки - продемонструвати предмет або його частини крупним планом, так щоб було видно особливості текстури і колористики, дрібні деталі і написи.


Звичайному модулю камери складно сфокусуватися на об'єкті на відстані кількох сантиметрів, при цьому макролінзи для телефону дозволяє робити чіткі кадри на віддалі всього в 2-5см. Вибираючи макрооб'єктив для смартфона, важливо, щоб лінза була якісною - в ідеалі зі спеціально обробленого скла.


Так, популярні макролінзи для телефону відомих брендів APEXEL і ULANZI моделі APL-HB100MM, APL-PR50UM, 75mm Macro мають фокусируемое відстань 40-100мм - ідеальний вибір для демонстрації робіт майстрів манікюру, фотозвітів бровістов, лешмейкеров.


фото APL-HB100MM, APL-PR50UM, ULANZI 75mm Macro ідеальний вибір макролінзи для телефону


Макрооб'єктиви для смартфона моделі APEXEL в версії APL-HB10X, ULANZI моделі 75mm 10x Macro забезпечують багаторазове збільшення (до 10 раз) об'єкта, високоякісне зображення класу 4К, високу деталізацію знімка. Подвійна макролінзи для телефону APEXEL APL-24XMH з вибором кратності збільшення і гарантованої чіткістю фото на мінімальній відстані до 1см, пристрій призначений для фотографування дрібних статичних предметів на невеликій дистанції


зображення макролінзи для телефону зі збільшенням 10-24x


Модель APL-HB2IN1WM бренду APEXEL - практичний і функціональний мікс ширококутний об'єктив і макролінзи в одному пристрої. У зібраному вигляді об'єктив дає можливість захопити в кадр масштабні об'єкти, ідеально підходить для пейзажної зйомки, фото міських локацій в широкому ракурсі. Пристрій розширює поле зору фотокамери до 120 °, дає можливість зняти широку панораму, включити в знімок додаткові бічні об'єкти. При відкручування верхньої лінзи пристрій перетворюється в макрооб'єктив для смартфона. Модель адресована тревел-блогерам, яким важливо показати природні і міські пейзажі, зняти вуличні замальовки з безліччю деталей, призначена для запису відеороликів, проведення відеоконференцій.


фото APL-HB2IN1WM макролінзи для телефону два в одному


У каталозі представлений широкий асортимент аксесуарів - якісні макролінзи для телефонів відомих світових виробників в широкому ціновому діапазоні. В інтернет магазині For-Extreme можна купити надійні і функціональні пристрої з доставкою в будь-яке місто України.


18.07.2021 11:54:14
0
9682

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!

Рекомендовані статті

Як підключити мікрофон до телефону

Як підключити мікрофон до телефону

оновлено 18.04.2020. Дана стаття не буде охоплювати відмінності між характеристиками мікрофонів. Її мета пояснити, як правильно підібрати до вашої моделі смартфона і налаштувати сумісний пристрій уловлювання звуку. Роз'єми І перше, з чого потрібно починати підбір мікрофона для телефону для запису - це роз'єм і штекер. Знаючи, що велика частина смартфонів обладнана роз'ємом з чотирма кон..

18.06.2019
12
29114
Як вибрати штатив для телефону

Як вибрати штатив для телефону

оновленно 10.04.2020 Штатив для телефону - це кріплення яке утримує пристрій записи, в нашому випадку це смартфон, в певному напрямку. Даний аксесуар також допоможе виключити будь-які вібрації, що передаються на телефон від оператора. Будь-який штатив для телефону складається з двох частин: тримача для смартфона і безпосередньо штатива. При виборі тріпода для смартфона можна піти двома шляхами: ..

27.06.2019
6
17186
Кращі стабілізатори для телефону 2022 року

Кращі стабілізатори для телефону 2022 року

оновлено 01.03.2022 Вступ У сучасних реаліях, коли модельний ряд смартфонів оновлюється майже двічі на рік і кожна нова модель надає ще кращу якість зображення з електронною або навіть оптичною стабілізацією, здається, що вже немає сенсу у застосуванні стабілізаторів для телефонів. Проте смартфони все ще не можуть запропонувати таку ж ефективність та контроль як підвіси. Утримування пристрою..

31.12.2019
16
60943
Яку кільцеву лампу купити або як вибрати кільцеву лампу

Яку кільцеву лампу купити або як вибрати кільцеву лампу

Ви коли небудь задавалися питанням: яким чином велика частина фото і відео в інтернеті пов'язані з показом краси, будь то макіяж, манікюр, вії моделі, біжутерні або ювелірні вироби, виглядають високоякісними і мають ідеальне освітлення? Якщо ви думаєте, що причина тому професійні фотографи з дорогими камерами, то ви сильно не праві, багато людей досягли такої якості картинки просто вик..

25.04.2020
0
6103
DJI Action 2 аксесуари першої необхідності

DJI Action 2 аксесуари першої необхідності

Ми отримали у наше розпорядження DJI Action 2 пару тижнів тому. І з того часу камера була скрізь з нами. Враховуючи її невеликі зручні розміри, модульний дизайн вона дуже зручна в EDC (Every Day Carry) застосування. Використовуючи камеру кожен день мимоволі починаєш створювати список необхідних аксесуарів та кріплень для доповнення та покращення можливостей тестованого продукту. І ос..

23.01.2022
0
1878
Постійне світло або відеосвітло

Постійне світло або відеосвітло

Чи потрібно відеосвітло? Що таке відеосвітло? Відеосвітло - це корисний і незамінний помічник для фотографів, які прагнуть розширити можливості фото і відеозйомки. Воно представляє собою світлову панель, що працює від галогенових ламп або світлодіодів. Головне завдання відеосвітла – висвітити безпосередній об'єкт зйомки, не зачіпаючи при цьому фон. Це стає можли..

08.12.2022
0
1715
Бездротовий мікрофон для iPhone 15

Бездротовий мікрофон для iPhone 15

Сучасний iPhone справді універсальний гаджет, крім прийому дзвінків, перегляду соціальних мереж, серфінгу в інтернеті та запуску ігор, він може служити як кишенькова віртуальна студія звукозапису або відеообробки. Єдиним його обмеженням є вбудований мікрофон, який не надає відповідного рівня якості аудіо. Якщо потрібно створювати за допомогою телефону будь-який контент, який публікуватим..

03.11.2023
0
442