Акумулятор GoPro 8: оригінал vs аналог

  • Акумулятор GoPro 8: оригінал vs аналог


Цілі:

  • Встановити реальний час роботи акумулятора GoPro 8
  • З'ясувати чи є відмінності у хорошого аналога від оригіналу


Учасники

У нашому порівнянні часу роботи акумуляторів GoPro 8 беруть участь три різних носія енергії: оригинал GoPro 8, 7 та аналог Telesin.


фото акумулятора GoPro 8 зображення акумулятора GoPro 7 фото акумулятора Telesin GoPro 8


Останній представник є частиною самого популярного набору що складається з двох акумуляторів GP-BTR-801 и зарядного пристрою на три слоти. Визначність даного сету це повна сумісність з гопро 8 у всіх режимах роботи, наразі тільки ці елементи живлення можуть похвалитися такою характеристикою. Досягнуто це завдяки фірмовому декодуванню Telesin та використанню оригінальних чіпів. Таке рішення сумісності є постійним та не залежить від прошивки екшн-камери.


зображення набору, що складається з зарядки на три слота і двох акумуляторів GoPro 8


Технічні характеристики, так само як і фізичні всіх зберігачів струму збігаються. Ємність оригінального акумулятора GoPro 8, сімки і аналога Telesin дорівнює 1220мАч. В даному параметрі всі випробовувані рівні.


Перший тест

Проводиться в лабораторних умовах, при температурі +19°С з настройками відео в 4K/30FPS в статичному положенні на столі з вимкненим HyperSmooth. Останній пункт є обов'язковою умовою використання елемента живлення від гопро 7.

Результат.

Акумулятор GoPro 8 здатний пропрацювати вражаючі 89 хвилин, попереднє покоління протрималося 83 хвилини, а Telesin GP-BTR-801 вимкнувся на 81 хвилині. Як видно з тесту останній практично не поступається оригіналу, що не може не радувати.


Другий тест

Наступний етап покаже нам, що зможе акумулятор GoPro 8 в умовах реальної експлуатації і не дуже сприятливих. Відомо що елемент живлення залежить від умов використання, і найважливішим фактором є температура повітря. Тому, наступний тест проводився в постійному русі при пішій прогулянці по вулиці, при температурі -5°С і настройками запису 4K/30 FPS, включеною стабілізацією HyperSmooth 2.0 на високо.

Результат.

В таких умовах наші піддослідні прожили значний час: оригінал вісімки 60 хвилин, аналог Telesin на 5 хвилин менше. Оригінал сьомого покоління не брав участі в забігу по причини не здатності забезпечити живленя для стабілізації HyperSmooth.


Висновки

Наш невеликий тест показав що використання акумулятора Telesin GP-BTR-801 обмежує час зйомки на екшн-камеру не більше ніж на 8%. Telesin вдалося створити чудову заміну оригінальної комплектуючої і при цьому істотно заощадить бюджет оператора: за вартість одного оригінального акумулятора GoPro 8 можна придбати два елементи живлення Telesin, а якщо зробити невелику доплату, так взагалі можна придбай набір з двох акумуляторів та зарядного на три слота від того ж виробника. Використання елементів живлення від камери попереднього поклоніння, взагалі не має сенсу, так як втрачається важлива можливість екшн-камери стабілізація HyperSmooth 2.0.


Як продовжити термін служби акумулятора GoPro 8

І на останок, ми зібрали для вас кілька максимально корисних порад як збільшити автономність і термін служби батареї:

  • якщо є можливість виключити запис у високоій роздільній здатності 4K или 2.7К, перехід на 1080p сам по собі вже кардинально змінить час проведене без зарядного пристрою
  • відключити голосові команди
  • в настройках з'єднання відключити Wi-Fi
  • включити «швидке захоплення», це дозволить GoPro 8 без зайвих затримок переходити до запису, мінімізувавши час проведений в меню не записуючи відео
  • автовідключення при бездіяльності виставити на мінімальне значення 5 хвилин
  • енергозбереження екрану має відповідати 1 хвилині, а яскравість 10%, що дозволити основного екрану використовувати набагато менші енергії
  • також важливим пунктом є відключення GPS


Пару загальних рекомендацій як продовжити життя акумулятора GoPro 8

  • Не зберігати елемент живлення в розрядженому або повністю зарядженому стані. Мінімальний заряд акумулятора який не використовується повинен бути не нижче 30%, а максимальний не більше 70%.
  • Не тримати акумулятор GoPro 8 в холодному місці, при зниженні температури збільшується швидкість розрядження. Використовуючи екшн-камеру в зимовий період запасні елементи живлення краще розташовувати у внутрішніх кишенях.
  • При невикористанні екшн-камери більше 30 днів, необхідно один раз повністю розрядити і зарядити акумулятор GoPro 8, тоді він не буде втрачати свою ємність.
  • Не давати камері перегріватися. Часто під час запису відео в режимах високої якості в закритому просторі і без руху, гаджет сильно нагрівається, перевищуючи поріг 60°C, який є максимальною рекомендованою температурою використання акумулятора GoPro 8.


12.02.2020 14:33:38
2
9631

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!

Рекомендовані статті

Як підключити мікрофон до камер GoPro Hero5/6/7/8 або Hero12/11/10/9 Black

Як підключити мікрофон до камер GoPro Hero5/6/7/8 або Hero12/11/10/9 Black

Дуже важливим моментом для багатьох при використанні екшн-камери GoPro є якість звуку, яка виявиться незадовільною при записі на вбудований мікрофон, в шумному місці, при зйомці блогу на мотоциклі або в багатьох інших ситуаціях. Старі моделі GoPro Hero3, 3+, 4 використовували роз'єм miniUSB та підтримували підключення мікрофонів через перехідник адаптер..

13.10.2017
0
22560
Як підключити мікрофон до телефону

Як підключити мікрофон до телефону

оновлено 18.04.2020. Дана стаття не буде охоплювати відмінності між характеристиками мікрофонів. Її мета пояснити, як правильно підібрати до вашої моделі смартфона і налаштувати сумісний пристрій уловлювання звуку. Роз'єми І перше, з чого потрібно починати підбір мікрофона для телефону для запису - це роз'єм і штекер. Знаючи, що велика частина смартфонів обладнана роз'ємом з чотирма кон..

18.06.2019
12
29113
Аксесуари та кріплення для GoPro Hero 8 Black

Аксесуари та кріплення для GoPro Hero 8 Black

оновленно 11.02.2020 GoPro HERO8 Black В цьому році компанія GoPro випустила нове покоління своєї флагманської моделі екшн-камери HERO8 Black. Як і слід наступної реінкарнації вона була поліпшена в багатьох параметрах в порівнянні зі старим поколінням - це нова стабілізація HyperSmooth 2.0, таймлапс в русі TimeWarp, нічний TimeLapse, пряма трансляція в соціальні мережі в 1080р, режим фото LiveBu..

15.10.2019
9
8627
Аксесуари та кріплення для DJI Pocket 2 / OSMO Pocket

Аксесуари та кріплення для DJI Pocket 2 / OSMO Pocket

оновлено 28.02.2021 DJI Pocket 2 это обновленная, улучшенная и переименованная версия своего предшественника, наполненная новыми возможностями и интеллектуальными функциями. Но внешне она фактически ни чем не отличается, это все тот же компаньон для блогера с превосходной картинкой, механической стабилизацией, высокой автономностью и самое главное небольшими размерами. Из этого можно сделать..

18.10.2019
1
3169
Аксесуари для Insta360 One R

Аксесуари для Insta360 One R

У цій статті я спробую пояснити: що це за звір такий Insta360 One R які існують модифікації які необхідні аксесуари обов'язкові до покупки Модульна камераСферичні камери пройшли довгий шлях модифікацій і поліпшень з кожним виходом нових моделей. Insta360 One R прекрасний приклад цьому, вона не схожа не на одну модель що виходила до неї. Це унікальна сферична камер..

07.02.2020
5
3431
Яку кільцеву лампу купити або як вибрати кільцеву лампу

Яку кільцеву лампу купити або як вибрати кільцеву лампу

Ви коли небудь задавалися питанням: яким чином велика частина фото і відео в інтернеті пов'язані з показом краси, будь то макіяж, манікюр, вії моделі, біжутерні або ювелірні вироби, виглядають високоякісними і мають ідеальне освітлення? Якщо ви думаєте, що причина тому професійні фотографи з дорогими камерами, то ви сильно не праві, багато людей досягли такої якості картинки просто вик..

25.04.2020
0
6103
GoPro Hero 9 Black: все що потрібно знати про нову камеру

GoPro Hero 9 Black: все що потрібно знати про нову камеру

16 вересня була публічно анонсована нова екшн-камера GoPro Hero 9 Black. Стали відомі всі технічні характеристики та можливості, яких на радість користувачів дуже велика кількість. У даній статті ми зібрали для вас найбільш значущі зміни, внесені інженерами GoPro в їх новий гаджет. Передній дисплейІ перше з чого слід почати - це великий кольоровий екран на передн..

16.09.2020
0
5348
Аксесуари та кріплення GoPro Hero 9 / 10 Black

Аксесуари та кріплення GoPro Hero 9 / 10 Black

GoPro Hero9 / 10 BlackСучасний ринок обладнання для зйомки в екстремальних умовах вже перенасичений екшн-камерами від різноманітних виробників. І здавалося б навряд чи у когось вийде здивувати найвибагливішого покупця. Але GoPro в черговий раз довела, що саме вона є лідером в даній сфері, випустивши GoPro Hero 9 Black, а через рік GoPro Hero 10 Black - приголомшливу ..

03.10.2020
0
6264
10 кращих аксесуарів для GoPro 12/11 Black

10 кращих аксесуарів для GoPro 12/11 Black

Нова GoPro Hero 12/11 Black є найкращою екшн-камерою на борту якої присутні всі найновіші напрацювання та технології компанії GoPro. Якщо ви є щасливим власником такої, то для розкриття повного потенціалу камери необхідно застосовувати різні аксесуари та кріплення для неї. GoPro 12/11 універсальний гаджет сам по собі, але додаткові аксесуари можуть наділити екшн-камеру унікальними зд..

15.09.2021
0
3613