Альтернативний спосіб підключити мікрофон до GoPro Hero7 Black

  • Альтернативний спосіб підключити мікрофон до GoPro Hero7 Black

Проблема GoPro

Прокляття низької якості звуку переслідує користувачів GoPro вже довгі роки. Навіть попри те, що останні моделі зробили величезний крок у бік поліпшення цього параметру, все одно до хорошого звуку їм ще далеко. Причина тому це захисні мембрани, що дозволяють використовувати GoPro під водою без аквабоксу. Дані мембрани захищають три вбудовані мікрофони від води, але при цьому саме вони й погіршують якість, блокуючи більшу частину звукового спектру. Та що говорити про екшн-камери, можна сказати всі девайси що записують відео і стоять дорожче, обладнані посередніми вбудованими мікрофонами.

Стандартне рішення

Для усунення даного недоліку існує перевірене, надійне і просте рішення - використання зовнішнього мікрофона. У такому випадку навіть не дорогі моделі в рази покращують слабку сторону пристроїв запису відео.

Але ситуація з екшн-камерою GoPro не так проста. Так як вона не обладнана стандартним роз'ємом 3.5мм mini-jack і не підтримує підключення мікрофона по USB Type-C, доводиться використовувати окремі рекордери або оригінальний адаптер для даного типу роз'єму. У першому випадку після запису звуку і відео на різні пристрої, при монтажі доведеться зводити картинку і звук разом, але мало того, що це досить складний процес, що вимагає певних знань в даній області, так він ще й забирає багато часу. У другому ж випадку після установки додаткового аксесуара з'являється можливість підключення мікрофона з штекером 3.5мм TRS mini-jack, після чого GoPro буде сама записувати чистий звук з зовнішнього мікрофона. Головним недоліком цього рішення є навіть не додаткові фінансові розтрати, а втрата герметичності, адже адаптер підключений до гнізда, що знаходиться за захисною дверцятами, яка тепер буде відкрита.

А що, якщо є необхідність в бездротовому підключенні пристрою запису звуку до GoPro. Тоді кількість девайсів знову збільшується: знадобитися все той же адаптер для мікрофона, підключений до екшн-камері, потім приймач, включений в адаптер і звичайно передавач з мікрофоном. Все це потрібно не тільки купити, але зручно розмістити під час запису і перевозити всюди з екшн-камерою. Такі дії позбавляють GoPro основної переваги над іншими записуючими пристроями: можливість носити її завжди з собою готової до запису в будь-який момент.

фото бездротове підключення мікрофона до GoPro

Не дивлячись на деякі недоліки використання адаптера Type-С і мікрофона саме це рішення є єдиним яке може надати студійну якість запису звуку з мінімальними маніпуляціями при обробці відео.

Альтернативне рішення

Для тих хто готовий трохи пожертвувати звуком в порівнянні з вище описаним способом, але при цьому все одно отримати величезне збільшення щодо вбудованого рішення, програмісти з AI Motion Inc знайшли свій вихід з даної ситуації. Вони розробили спеціальний додаток для телефону Myk Video Editing for GoPro, що дозволяє перетворити ваш телефон в бездротової мікрофон, відео редактор і записуючий пристрій для телеметрії. Тобто даний додаток використовує телефон з Bluetooth гарнітурою, зовнішнім мікрофоном або без них, синхронізований з екшн-камерою як бездротовий Wi-Fi мікрофон з радіусом дії як мінімум 15 метрів. При такому підключенні до екшн-камері вам не буде потрібно додаткове обладнання, а також вдасться зберегти не порушеною герметичність GoPro.

Синхронізувавши телефон і GoPro в додатку стають доступними зміни роздільної здатності, частоти кадрів, кут огляду і багатьох інших налаштувань, а також можливість початку і зупинки запису, перегляду записуваного матеріалу в реальному часі без затримок.

фото налаштування Myk for GoPro

Після закінчення запису програма автоматично вивантажує записаний матеріал з камери на телефон зберігаючи оригінал на першому пристрою, синхронізує і з'єднує зі своїм аудіофайлом, замінюючи неякісний звук від GoPro. Після таких дій з відеоматеріалом залишається тільки залити його в хмарне сховище, YouTube, Instagram або іншу соціальну мережу.

фото відео редактор Myk for GoPro

При обробці відео на телефоні, додаток дозволяє додати телеметрію, а саме: відстань, висоту над рівнем моря, підйом, максимальну швидкість і швидкість в даний момент, час і дату.

фото телеметрія у додатку Myk for GoPro

Якщо ж немає необхідності в запису звуку на зовнішній мікрофон, але є потреба у функціях цього додатка, передбачений другий варіант запису звуку тільки на мікрофони, вбудовані в екшн-камеру.

фото опції запису звуку в Myk for GoPro

Висновок

Підіб'ємо підсумки: якщо ви хочете поліпшити в рази якість звуку записуючи відео на GoPro і при цьому зберегти герметичність екшн-камери і отримати бонусом телеметрію і дистанційне керування, то ваш вибір додаток Myk Video Editing for GoPro.

А якщо ж ваша мета безкомпромісне студійне звучання, то без адаптера Type-С, зовнішнього мікрофона та влог рамки вам ніяк не обійтися.

25.09.2019 15:27:51
2
3882

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!

Рекомендовані статті

Як підключити мікрофон до камер GoPro Hero5/6/7/8 або Hero12/11/10/9 Black

Як підключити мікрофон до камер GoPro Hero5/6/7/8 або Hero12/11/10/9 Black

Дуже важливим моментом для багатьох при використанні екшн-камери GoPro є якість звуку, яка виявиться незадовільною при записі на вбудований мікрофон, в шумному місці, при зйомці блогу на мотоциклі або в багатьох інших ситуаціях. Старі моделі GoPro Hero3, 3+, 4 використовували роз'єм miniUSB та підтримували підключення мікрофонів через перехідник адаптер..

13.10.2017
0
22527
Аксесуари для GoPro Hero7 Black, Hero6, Hero5

Аксесуари для GoPro Hero7 Black, Hero6, Hero5

Не так давно вийшла нова камера GoPro, яка може похвалитися чудовою якістю відео і фото, а також вдосконаленою стабілізацією зображення.Швидкий огляд нової GoPro Hero6 Black у нашому блозіМолодшу GoPro Hero5 Black не варто списувати з рахунків. Так, вона трохи поступається 6-ці, але вона істотно дешевша.Шукаєте аксесуари для GoPro 6 або GoPro 5? Ми постараємося Вам в цьому допомогти..

18.10.2017
0
3421
Як підключити мікрофон до телефону

Як підключити мікрофон до телефону

оновлено 18.04.2020. Дана стаття не буде охоплювати відмінності між характеристиками мікрофонів. Її мета пояснити, як правильно підібрати до вашої моделі смартфона і налаштувати сумісний пристрій уловлювання звуку. Роз'єми І перше, з чого потрібно починати підбір мікрофона для телефону для запису - це роз'єм і штекер. Знаючи, що велика частина смартфонів обладнана роз'ємом з чотирма кон..

18.06.2019
12
29027
GoPro Hero 8 і GoPro Max - оновлення модельного ряду

GoPro Hero 8 і GoPro Max - оновлення модельного ряду

1 жовтня відбувся офіційний анонс GoPro Hero8 Black и GoPro Max. За запевненням щасливчиків, яким вдалося отримати на тест нові моделі, обидві камери в рази перевершують своїх попередників у всіх характеристиках і можливостях. Зупинимося детальніше на GoPro Hero8 Black На перший погляд зміни в дизайні GoPro 8 не сильно помітні в порівнянні з 7 серією, але якщо уважно придивитися, то потрапляю..

15.08.2019
0
3782
Аксесуари та кріплення для GoPro Hero 8 Black

Аксесуари та кріплення для GoPro Hero 8 Black

оновленно 11.02.2020 GoPro HERO8 Black В цьому році компанія GoPro випустила нове покоління своєї флагманської моделі екшн-камери HERO8 Black. Як і слід наступної реінкарнації вона була поліпшена в багатьох параметрах в порівнянні зі старим поколінням - це нова стабілізація HyperSmooth 2.0, таймлапс в русі TimeWarp, нічний TimeLapse, пряма трансляція в соціальні мережі в 1080р, режим фото LiveBu..

15.10.2019
9
8609
Аксесуари та кріплення для DJI Pocket 2 / OSMO Pocket

Аксесуари та кріплення для DJI Pocket 2 / OSMO Pocket

оновлено 28.02.2021 DJI Pocket 2 это обновленная, улучшенная и переименованная версия своего предшественника, наполненная новыми возможностями и интеллектуальными функциями. Но внешне она фактически ни чем не отличается, это все тот же компаньон для блогера с превосходной картинкой, механической стабилизацией, высокой автономностью и самое главное небольшими размерами. Из этого можно сделать..

18.10.2019
1
3130